CV Moniek Timmer

Dirigent

 

Moniek is geboren op 15 oktober 1980 te Groningen. Op 5-jarige leeftijd is ze begonnen met Algemene Muzikale Vorming (AMV) op de muziekschool te Stadskanaal. Na eerst blokfluit te hebben gespeeld koos ze twee jaar later voor de piano. Ze heeft 10 jaar piano gestudeerd bij Wim Dalmeyer te Stadskanaal. In april 2010 heeft ze haar diploma gehaald voor basiscursus koordirectie 1 & 2.

 

2015 Moniek Kooi

Vanaf 8 januari 2015 is Moniek dirigent van Mannenkoor Canta Libre. Daarnaast dirigeert ze ook het Christelijk Mannenkoor Leek en het mannenensemble NicHe uit Tolbert.

Als vaste pianiste is ze de afgelopen 6 jaar betrokken bij Mannensensemble Duodecime uit Kruisweg en vanaf de oprichting in 2011 bij het Vocalo Ensemble uit Leens.

Met haar zus Mirjam vormt ze sinds 1994 een muzikaal duo “Moniek & Mirjam” (piano, panfluit en dwarsfluit). Samen geven ze regelmatig concerten en hebben ze een aantal CD’s gemaakt. Ze werken regelmatig mee aan concerten en CD opnames van koren en orkesten.

CV Eltjo

 

Dirigent

 

Eltjo Mulder (1966) begon zijn muzikale carrière met orgellessen. Als tiener stapt hij over op het koperen blaasinstrument kornet en speelde daarmee in diverse orkesten, o.a. bij de Martini Brassband in Groningen. Zijn militaire dienst vervulde hij als trompettist bij het orkest van de Limburgse Jagers in het Duitse Seedorf, een periode waar hij nog steeds met veel plezier aan terug denkt.

 

Eind jaren ’80 werd Eltjo door een ander muzikale passie gegrepen, namelijk het zingen in koorverband. Hij begon bij de Groningse studentenmuziekvereniging Bragi, waar hij tien jaar lang een onmisbare kracht was voor de basselectie van zowel grootkoor als het a-capellakoor. Ook zong hij in twee projecten van het Nederlands Studenten Kamerkoor, o.l.v. de bekende dirigent Daniël Reuss. Verder zong hij enkele maanden in Manchester bij The William Byrd Singers, waarmee hij tevens een tournee door Finland maakte. 

 

In de beperkte vrije tijd die hij daarnaast als student geneeskunde nog over had begon hij met het dirigeren van diverse ad hoc koren, binnen de vereniging Bragi, maar al gauw ook daar buiten. Een hoogtepunt was zijn uitvoering van het ‘Gloria’ van Vivaldi met het koor Kwajr. Om zijn natuurlijke techniek professioneel aan te scherpen volgde Eltjo een meerjarige dirigentenopleiding en ging vervolgens aan de slag als dirigent bij het jongerenkoor Enthousiasmos uit Roden, waar hij een paar jaar voor stond. Daarna dirigeerder hij enige jaren bij het Bedum Gemengd Koor, om uiteindelijk terecht te komen bij het Mannenkoor Canta Libre, waar hij sinds 2003 de muzikale leiding heeft. Naast het dirigeren zingt hij bij het Groningse kamerkoor Dualis.